Wie zijn wij

Clara van de Ven

Ik ben Clara van de Ven, geboren in 1955. Ik studeerde psychologie in Nijmegen. Na mijn afstuderen volgde ik een zesjarige opleiding tot initiatisch gestalt,- en lichaamsgericht therapeut. Bewustwordingsoefeningen, zen-meditatie en creatieve expressie waren belangrijke middelen in deze opleiding. Uitgangspunt is altijd het concrete hier en nu. Doel: het meer en meer in contact komen met wie je in wezen bent.
Vanaf mijn dertigste verdiep ik me in de wereld van spiritualiteit en religie. De mystieke tradities, met name de joods-christelijke en het zen-boeddhisme, zijn rijke bronnen voor mij. In juni 2006 rondde ik de opleiding tot geestelijk begeleidster af aan het Titus Brandsma Instituut, een instituut voor de studie van spiritualiteit en mystiek.

Wat mij beweegt om begeleidster te zijn op ‘een reis naar binnen’? Rond mijn dertigste heb ik zelf ervaren wat de reis naar binnen je kan brengen. Een omkeer in mijn leven. Ik ontdekte wat het doet om meer en meer vanuit mijn wezen te gaan leven. Dit gun ik dit iedereen. Ik geloof in de unieke schat en levenskracht die in iedere mens verborgen is en ik weet hoe de innerlijke bron gaat stromen als je daarmee meer en meer verbonden raakt. Graag kijk en zoek ik mee met ieder die bij mij aanklopt naar deze verborgen innerlijke rijkdom.

 

Thomas Volman

Ik ben Thomas Volman, geboren in 1974. Sinds ik op mijn achttiende een meditatiecursus volgde hou ik me bezig met spiritualiteit en religie. Met name christendom en (zen)boeddhisme zijn inspiratiebronnen voor me. Na jarenlang werkzaam geweest te zijn in de medische wetenschappen volgde ik later de opleiding tot geestelijk begeleider aan het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen. Vanaf de oprichting van het Stiltehuis in 2007 ben ik gastheer en begeleider van de stilteretraites aldaar. Tussen 2012 en 2016 was ik eveneens betrokken bij de weekends van het Huis van Aandacht.

Ik ben zelf in de loop der jaren steeds eenvoudiger gaan leven. Dit heeft mij de ruimte gegeven om aandacht te schenken aan de dingen die echt belangrijk voor mij zijn en steeds meer te durven leven vanuit bezieling, compassie en verbondenheid. Ik probeer bij ingewikkelde zaken altijd de essentie boven water te krijgen. Ik loop dan ook graag een tijdlang met je mee, om samen te zoeken naar wat voor jou wezenlijk is en om ruimte te geven aan wat er op dit moment in jouw leven aandacht vraagt.