Een reis naar binnen

‘De reis naar binnen’, de ontdekkingstocht naar jezelf, is de meest waardevolle reis die je kunt maken in je leven. Deze innerlijke reis helpt je jezelf beter te leren kennen en daardoor te bevrijden, om vervolgens met meer bewustzijn, kracht en vreugde je weg te vervolgen, in verbinding met de zuivere kern die in jou aanwezig is.

‘De reis naar binnen’ is de tegenbeweging van het teveel bezig zijn met de buitenwereld. Met wat anderen van je willen, met alle impulsen die naar je toekomen en alle onrust die dat oproept. Als je zo leeft raak je gemakkelijk de weg kwijt. Als een speelbal beweeg je alle kanten op. Nergens heen. Je raakt los van wie jij echt bent, met alle pijnlijke gevolgen van dien.

‘De reis naar binnen’ leert je wat je nodig hebt om thuis te komen bij jezelf en echt te gaan leven. Het is een weg van verstillen, ontspannen, aandachtig kijken, luisteren, voelen. Luisteren naar je lichaam, luisteren naar de stem van je hart, je ziel en je geweten. Luisteren naar je diepste verlangens. Echt contact maken met wat er werkelijk in je leeft en daar met liefde ruimte aan geven. Bestaansrecht. Helende aandacht. De reis naar binnen schenkt je een innerlijke gids die je de weg wijst. Je leert keuzes maken die bij je passen. Die kloppen. Meer en meer besef je en word je wie je ten diepste bent. Meer en meer ga je leven vanuit liefde in plaats van vanuit angst. Je proeft van een leven wat werkelijk vervullend is. Meer en meer kom je tot bloei in de wereld, zoals je bedoeld bent. Dit brengt niet alleen jou veel goeds en vreugde, maar ook de wereld om je heen.